Alegerea unui material ca invelitoare pentru acoperisul tau

Materialul pe care il alegi ca si invelitoare pentru acoperisul casei tale este foarte important deoarece trebuie sa intruneasca numeroase criterii astfel incat sa reziste indifferent de anotimp si de fenomenele climatice aferente.


Specialistii considera ca exista 4 mari aspect ce trebuie luate in considerare atunci cand luati decizia asupra tipului de invelitoare potrivita pentru acoperisul dumeneavoastra si anume:

  • calitatea si rezistenta materialelor
  • greutatea
  • confortul
  • estetica
Calitatea si rezistenta materialelor - o casa nu este un obiect de care sa te plictisesti sis a il schimbi dupa bunul plac. O casa poate fi un bun pe care il puteti lasa nepotilor dumneavoastra, astfel incat trebuie sa va concentrate pe idea de a alege un material care sa tina zeci de ani, (ex. tigla metalica Bilka Ploiesti) poate chiar 50-60 de ani. Daca doriti un acoperis rezistent in timp, atunci trebuie sa alegeti unul de calitate.  Este important sa luati in calcul toate tipurile de invelitori si sa faceti o lista cu avatajele si dezavantajele pe care fiecare dintre acestea le au pentru a va fi mai usor sa luati decizia finala. In momentul in care alegeti o invelitoare trebuie sa luati in calcul criterii precum: longevitatea,  rezistenta la temperaturi de peste/sub 50 de grade, gradul de dificultate la montat, rezistenta la ploaie, vant, ninsori, mucegai, etanseitate, nu permite scurgeri, costuri, raporta calitate - pret, etc.

Greutatea - O casa construita din lemn si una din caramida nu suporta aceeasi greutate a acoperisului. De aceea, specialistii in acoperisuri va pot spune exact care este tipul de invelitoare potrivit pentru casa ta. Alegerea acoperisului se face tinand cont de diverse criterii precum: panta sarpantei, structura de rezistenta a cladirii si amplasarea urbanistica. Exista solutii simple si rapidepentru orice tip de casa: rustica, veche, care necesita renovare, dar si pentru cele proaspat construite.

Confortul - tine de foarte multe aspecte. Cum specificam anterior etanseitatea acoperisului este foarte importanta si aceasta depinde de sistemul de prindere a modulelor care trebuie fixate astfel incat sa asigure o etanseitate perfecta, ca apa sa nu se scurga pe sub invelitoare. Acoperisurile trebuie sa fie, de asemenea, rezistente si la propagarea si la raspandirea focului. De aceea majoritatea persoanelor opteaza pentru tigla metalica, care nu doar ca se monteaza foarte usor ci si necesita mentenanta minima.De aceea, este recomandat sa optati pentru un tip de invelitoare mai scumpa, dar care va poate garanta o vechime in timp, astfel incat sa nu va gasiti in situatia de a necesita reparatii dupa un timp scurt.

Estetica - pe langa costuri si beneficiile pe care le are un anumit tip de invelitoare, si partea estetica este destul de importanta. Acoperisul trebuie sa se integreze in ambient atat estetic, cat si privind paleta coloristica. Un acoperis trebuie sa fie elegant si sa aiba un aspect integrat constructiei, indiferent ca este vorba despre un imobil vechi,despre o casa de vacanta sau despre o locuinta moderna. Culoarea acoperisului trebuie aleasaastfel incat nuanta pentru care s-a optat sa fie in ton cu peretii casei. Desigur, ca acest lucru depinde de gustul fiecarei persoane.

Detalii aici: http://www.vreautiglametalica.ro